Op de ‘B’engeltjes kunnen alle kinderen mee doen aan de muziekles!

Om de week komt muziek docente Sara van Paachen  (www.muziekvooriederkind.nl ) naar de ‘B’engeltjes toe om een uurtje muziekles te geven. Alle kinderen zijn dan welkom om mee te doen.

Deze cursus is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar oud, maar ook de allerkleinste worden betrokken bij de les en zijn vaak ontzettend enthousiast. Kinderen ontdekken in deze les hoe fijn het is om te zingen en te spelen op verschillende muziekinstrumenten.

Muziekavontuur:

Ritme en geluid, zingen, muziek, beweging en dans zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het plezier staat voorop en daarnaast is het spelen met muziek en beweging een grote stimulerende factor in de ontwikkeling van kinderen, in het bijzonder de taalontwikkeling, maar ook de motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. Tijdens de les krijgen de kinderen volop de ruimte om te experimenteren met muziek.

Ze ontdekken verschillende instrumenten, leren zelf muziek maken en zullen veel dansen en bewegen op muziek.

Kinderyoga

Van kinderen wordt veel gevraagd en verwacht in deze tijd. Ze krijgen veel prikkels te verwerken en worden voortdurend gestimuleerd om te presteren. Niet ieder kind kan daar even goed mee omgaan. Kinderyoga is een weg naar de bewustwording van; ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’.

Door kinderyoga komen kinderen weer in balans en zitten ze beter ‘in hun vel’. Kinderen leren tijdens de yogales (met beide benen op de grond), op een ontspannen en leuke manier bewuster te worden van zichzelf, hun lichaam, hun emoties en hun omgeving. Een uurtje kinderyoga per week, geeft kinderen de gelegenheid om de dagelijkse drukte even los te laten en weer beter in contact te komen met hun lichaam en met zichzelf. Kinderyoga is nadrukkelijk niet competitief.

Ieder kind kan en mag gewoon zichzelf zijn en naar eigen vermogen meedoen, plezier in de les is het allerbelangrijkste!

Kinderyoga helpt hierbij en kan zorgen voor het versterken van:

  • Zelfvertrouwen
  • Concentratievermogen
  • Lichaamsbewustzijn
  • Ademhaling en ontspanning
  • Houding en motoriek
  • Luisteren naar jezelf (grenzen stellen) en naar anderen (respect)
  • Beter kunnen slapen

Op de ‘B’engeltjes verzorgen wij drie dagen in de week een kinderyoga les. Deze lessen worden gegeven door Susanne, doordat Susanne ook op de groep werkt is ze een bekend en vertrouwd gezicht voor de kinderen.

(Voor de muziekles en kinderyoga worden geen extra kosten in rekening gebracht!)